17 C
İstanbul
18 Nisan 2024 - Perşembe
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaAlan AdıBackorder Nedir?

Backorder Nedir?

Backorder kavramı kelime anlamı bakımından Türkçede ön sipariş anlamına gelmektedir. Web ve domain sektöründe yeni bir iş kolu yaratmayı başaran bir sistem olarak öne çıkan Backorder süresi dolduğu için düşen domain adresini otomatik olarak alma işlevini gerçekleştirdiği için günümüzde web sektöründe sıklıkla kullanılan terimlerden biridir.

İlk olarak 2000’li yılların başında hayata geçirilen bu sistem, web sektörüyle yakından ilgilenen kişilerin dikkatini kısa sürede çekmeyi başarmıştır. Web dünyasında adeta yeni bir iş kolu ve sektör haline gelen Backorder ticaretin temel kurallarından biri olan ilk gelen alır mantığına dayanan bir sistemdir. Backorder firmaları, yazılım ve web sektöründe en çok rağbet gören platformlar haline gelmiştir. Bu firmalar sayesinde domain adı alınıp satılabilmekte ve büyük bir kullanıcı kitlesi bu işten ciddi rakamda kazançlar elde etmektedir.

Backorder Nasıl Yapılır?

Satın almak istediğiniz domain adını araştırdığınızda, sistemde satın almış görünmesi durumunda bu alan adını kullanamazsınız. İşte bu noktada Backorder firmaları devreye girerek web sektöründe pek çok kişinin bilmediği işlemleri gerçekleştirmektedir. Backorder firmaları sayesinde kullanmak istediğiniz domaini satın alan kişiler, eğer alan adı son güncelleme tarihini es geçip domaini yenilemezlerse bu durumda Backorder firmaları, sizin seçtiğiniz domaini anında sizin adınıza otomatik olarak satın almaktadır.

Bu sistem ilk kurulduğu zamanlarda web sektörü çalışanları sadece bir adres üzerinden Backorder yapabilmekteydi. Ancak günümüzde Backorder firmalarının sayısının da artması ve bu alanda web sektörü çalışanlarının taleplerinin artması ile birlikte sistem daha da kompleks bir hal almıştır. Eğer bir domaini birden fazla kullanıcı isterse bu web kullanıcıları arasında açık arttırma yapılarak boşa çıkan domain adresi kullanıcılara tanımlanmaktadır.

Register Firmaları Backorder Sistemi

Günümüzde register firmalarını kullanarak Backorder sistemini uygulayabilirsiniz. Bunun için satın almak istediğiniz domain, hangi register firması tarafından kayıt altına alınmışsa siz onun anlaşmalı olduğu Backorder firmalarına başvurarak alan adını kendi üzerinize kayıt ettirebilirsiniz. Sizinle birlikte bu alan adını satın almak isteyen başka web kullanıcıları bulunuyorsa bu durumda açık arttırma sistemi üzerinden domaine ulaşabilirsiniz.

- Advertisment -

Popüler