10.4 C
İstanbul
29 Mart 2024 - Cuma
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHostingPaylaşımlı Hosting Nedir?

Paylaşımlı Hosting Nedir?

Paylaşımlı Hosting Nedir?

Paylaşımlı Hosting kavramı, özellikle sitesi için ilk defa bir web sitesi kuracakların tercih ettikleri sunucu kullanım şeklini tarif etmektedir. Paylaşımlı Hosting ile hesaplı ve kolay bir biçimde sunucuların yönetilmeleri sağlanmaktadır.

Hosting paylaşımı farklı şirketler ile ortaklaşa yapılabilmektedir. Bu noktada yalnızca güvenilir paylaşımcılar olduğundan emin olunması ve bu doğrultura sitelerin kurulumunun sağlanması gerekmektedir. Aksi durumda güvenlik açığının oluşacağı düşünüldüğünden hassasiyet gösteren bir seçim olması gerekmektedir.

Paylaşımlı Hosting genel anlamda depolamanın yapıldığı alanın ortak bir biçimde kullanılmasını sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde sitenin ilk kurulum aşamasında en hesaplı yöntemlerle etkili bir depolama alanı sağlayacaktır.

Paylaşımlı Hosting Kullanımı Özellikleri Nelerdir?

Paylaşımlı Hosting kullanımının özellikleri, şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Paylaşımlı Hosting üyeliklerinde oldukça düşük tutarlardan paket almak mümkündür. Minimum 4 dolar üzerinden başlayan fiyatlar paket içeriklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.
  • Depolama kullanım ihtiyaçları şirketlerin nitelikleri bazında yükseltilmeye ihtiyaç duyabilmektedir. Bu doğrultuda yeni paylaşımlar yapılarak depolama alanında büyüme sağlanabilmektedir.
  • Herhangi bir güncelleme ya da denetim takibi gibi süreçlere gerek duyulmadan rahatlıkla kullanım sağlanabilmektedir.

Tüm bu özellikler yeni başlayanlar için oldukça avantajlı içerikler sunmaktadır. Bu içeriklerin aynı zamanda güncel olarak site kullanıcıları için yenilenebilmesi de etkili düzeyde kazanç sağlayabilmektedir.

Paylaşımlı Hosting Kullanımının Zararları Var Mıdır?

Paylaşımlı Hosting kullanımının olası zararları, ortak paylaşım ağı üzerinden yapıldığı için risk olarak görülmektedir. Öncelikli olarak ağın birden fazla sunucu tarafından kullanılması, özelleşmelerin yanı sıra sistemde yavaşlamaya neden olabilmektedir. Bu nedenle özellikle yoğun olan siteler için kasma yapabilmektedir.

Paylaşımlı Hosting kullanımı içerisinde oldukça farklı kişilerin kullanım sağlaması mümkün olabilmektedir. Bu nedenle kullanıcıların güvenlikleri ile ilgili olarak pek çok risk faktörü söz konusu olmakta bu durum bazı zamanlarda ön görülemez bir hal alabilmektedir.

Bunların yanı sıra sitelerde kullanıcıların artması site içi trafikte yoğunlaşmaya neden olabilmektedir. Bu durum ise paylaşımlı kullanımlarda her sunucu için yavaşlama nedeni olacağı için eksik yönler arasında gösterilebilmektedir.

Paylaşımlı Hosting içerisinde herhangi bir özelleştirme seçeneği bulunmadığı için yoğun trafikli site kullanıcıları için önemli bir dezavantaj olarak bilinmekte ve bu nedenle tercih edilmeme nedeni olabilmektedir.

Paylaşımlı Hosting Kullanımları Yerine Ne Tercih Edilebilir?

Paylaşımlı Hosting kullanımları yerine alternatif olarak kullanılacaklar, genellikle pahalı olan kullanımlardır. Bu nedenle yeni başlayanlar için maddi anlamda ciddi bir külfet olması nedeniyle tercih edilmemektedir.

Paylaşımlı Hosting için alternatif olacak fakat diğer uygulamalar kadar pahalı olmayan VPS sunucu bulunmaktadır. Bu sunucu site içi trafiğin artması durumunda belirli özelleştirme olanakları ile sitede oluşacak kasılmaların önüne geçebilmektedir.

Fakat ilk defa site kuracak olanlar için en iyi alternatif hala Paylaşımlı Hosting olarak bilinmekte ve kolay kullanımı sayesinde daha sık tercih edilmeye devam etmektedir. Alternatif yöntemler ise sitenin yoğunlaşmasından sonra kullanılacak seçenekler olarak bilinmektedir.

Paylaşımlı Hosting Paketleri Nelerdir?

Paylaşımlı Hosting paketleri, kullanıcıların ihtiyaçları bağlamında değişmekte olan özelliklere sahip olmanın yanı sıra farklı ücretlendirmelerle kullanılmaktadır. Bunlar içinde en az özelliği içeren ilk seçenek ekonomik başlangıç paketi olmakla birlikte 4 dolar olarak ücretlendirilmektedir.

İkinci paket ise ideal paket olarak bilinmekle birlikte 3 GB depolama seçeneği olmaktadır. 6 dolar tutarı ile satışa sunulmaktadır. Diğer paketler ise 8 dolar ve 10 dolar tutarlarında sunulmakla birlikte sırasıyla 5 GB ve sınırsız depolama olanağı sunmaktadır.

Paylaşımlı Hosting paketleri tercih edilirken depolama alanı baz alınarak, sitenin ihtiyaçlarına göre bir seçim yapılması gerekmektedir. Trafik yoğunluğu ile birlikte daha yüksek paketler de tercih edilebilmektedir.

- Advertisment -

Popüler