15 C
İstanbul
28 Mart 2024 - Perşembe
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaSeoSEO Dostu Web Sitesi Oluşturmanın Püf Noktaları ve Temelleri!

SEO Dostu Web Sitesi Oluşturmanın Püf Noktaları ve Temelleri!

SEO dostu web sitesi oluşturmak, günümüzde arama motorlarında ilk sıralarda yer almanın ve yüksek trafik çekmenin ilk koşulu olarak gösterilmektedir. SEO dostu web sitesi oluşturmanın ön koşulu ise tarayıcılarda düzgün görüntülenebilmek ve farklı cihazlarda aynı kaliteyi kaybetmemektir. Bu doğrultuda sitenizin “SEO dostu” olarak tanımlanabilmesi için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Site haritası
  • Site hızı optimizasyonu
  • Görüntü optimizasyonu
  • Mobil optimizasyon
  • Site tasarımı

Site Haritası Oluşturmak

Site haritası hazırlamak, arama motorlarının siteyi tanımasına yardımcı olmaktadır. Site haritaları sayesinde arama motorları siteyi taramakta ve bilgi sahibi olmaktadır. Bu nedenle sitenizi arama motorlarına tanıtmak istiyorsanız, öncelikle site haritaları hazırlamanız gerekmektedir. Site haritaları oluşturmak için hazırlanan eklentiler ve siteler yardımı ile site haritaları kısa sürede oluşturulabilmektedir.

Site Hızı İyileştirmesi

Site hızı optimizasyonu, SEO dostu bir web sitesi hazırlamak için en önemli adımlardan birisidir. Site hızının düşük olması, ziyaretçilerin daha hızlı yüklenen farklı web sitelerini tercih etmesi sonucunu ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle site hızınızı ölçmeniz ve bu noktada gerekli çalışmaları yapmanız gerekmektedir. Google Page Speed Insights, site hızı ölçümünde en sık tercih edilen seçeneklerden birisidir.

Görüntü Optimizasyonu

Görüntü iyileştirmeleri, site sıralamanızı yükseltecek ve site trafiğinizi artıracak bir diğer önemli adımdır. SEO dostu web sitesi için görüntü optimizasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Kaliteli görsel kullanımı
  • Tanımlayıcı dosya adları ile görsellerin tanımlanması
  • Görsel boyutlarının düzeltilmesi
  • Görseller için site haritası hazırlanması

Mobil Optimizasyon

Mobil cihaz optimizasyonu, sitenizi arama motorları ile uyumlu hale getirmek ve SEO dostu bir web sitesi oluşturmak için oldukça önemlidir. SEO dostu bir web sitesi, tüm tarayıcılarda aynı kalitede hizmet vermelidir. Bu kapsamda sitenizin yalnızca masaüstünde değil, mobil cihazlarda da mükemmel kullanıcı deneyimi yaşattığından emin olmanız gerekmektedir.

Kullanışlı Site Tasarımı

Site tasarımı, SEO dostu bir web sitesi hazırlarken özen göstermeniz gereken bir diğer önemli noktadır. Sitenizin SEO dostu olması için kullanıcılara kaliteli bir deneyim vadetmesi gerekmektedir. Bu noktada sitenin karmaşıklıktan uzak ve açık bir tasarıma sahip olması oldukça önemlidir. SEO dostu web sitesi için site tasarımında dikkat edilmesi gereken en temel noktalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Sitenin sade ve kullanıcı odaklı bir tasarıma sahip olması gerekmektedir.
  • Sayfalarda reklamların sınırlandırılması ve bu reklamların ziyaretçileri rahatsız etmeyecek şekilde konumlandırılması gerekmektedir.
  • İçeriklerin yazı tipi, renk vb. detaylarına dikkat edilerek kolay okunur hale getirilmesi gerekmektedir.

- Advertisment -

Popüler