18.2 C
İstanbul
18 Mayıs 2024 - Cumartesi
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaBilgi BankasıDNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? 2020 Güncel Ayarları!

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? 2020 Güncel Ayarları!

DNS ayarlarını değiştirme 2020 yılında internete bağlanma sorunu yaşayan kimseler tarafından en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesidir. İnternet sorununu ortadan kaldıran DNS ayarlarını değiştirme işlemi farklı adımlar izlenerek gerçekleştirilebilmektedir.

DNS ayarlarını değiştirmenin farklı çözüm yollarının olmasında en büyük neden kullanılan cihazın işletim sistemidir. Örnek vermek gerekirse Windows işletim sisteminin DNS ayarlarını değiştirme işlemi ile iOS DNS ayarlarını değiştirme yolları farklıdır.

DNS ayarlarının değiştirme yollarının farklı olmasında bir diğer etken kullanılan cihazların farklı olmasıdır. Örnek vermek gerekirse bilgisayarın DNS ayarlarını değiştirilmesi ile mobil cihazların DNS ayarlarının değiştirilmesi farklı yollar kullanılarak gerçekleştirilebilmektedir.

Windows İşletim Sisteminde DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Windows işletim sisteminde DNS ayarlarını değiştirme işlemi konu ile ilgisi olan ve Windows işletim sistemine sahip cihazlarında DNS ayarlarını değiştirmek isteyen kimseler tarafından en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesidir. Windows işletim sistemine sahip cihazlarda DNS ayarlarını değiştirme işlemi için izlenecek adımlar şu şekildedir:

  • Kullanıcının yapması gereken ilk şey ‘Denetim Masasını’ açmaktır.
  • Denetim masası açıldıktan sonra kullanıcı ‘Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle’ seçeneğine tıklamalıdır.
  • Daha sonra kullanıcı açılan sayfada kullanıcı var olan internet bağlantısına tıklamalıdır.
  • Daha sonra ‘internet protokolü sürüm 4’ seçilmeli ve açılan ekranda ‘özellikler’ seçeneğine tıklamalıdır.
  • Açılan ekranda yeni DNS ayarları girilmeli ve ‘tamam’ seçeneğine tıklanmalıdır.

iOS İşletim Sistemine Sahip Cihazlarda DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

iOS işletim sisteminde DNS ayarlarını değiştirme işlemi iOS işletim sistemine sahip cihazları olan kullanıcılar tarafından en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesidir. iOS işletim sistemli cihazlara sahip kullanıcılar şu adımları izleyerek DNS ayarlarını değiştirebilmektedirler:

  • Cihazdan ‘Ayarlar’ açıldıktan sonra ‘Wifi’ seçeneği seçilmelidir.
  • Daha sonra açılan ‘wifi’ sayfasından bağlı bulunan ağın sağında bulunan ‘ok’ işareti seçilmelidir.
  • Daha sonra açılan ekranda ‘DNS’ alanının olduğu alana tıklanmalıdır.
  • Ardından kullanıcı DNS alanında bulunan yere yeni DNS ayarlarını girmelidir.

Android İşletim Sistemine Sahip Cihazlarda DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Android işletim sisteminde DNS ayarlarını değiştirme Android işletim sistemi bulunan cihazlara sahip kullanıcılar tarafından en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesidir. Android DNS ayarları değiştirme işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar şu adımları izleyerek DNS ayarlarını değiştirebilirler:

  • Kullanıcı ‘Wifi’ sayfasını açmalıdır.
  • Daha sonra kullanıcı bağlı bulunan wifi bağlantısını bulmalı ve seçenek çıkana kadar bağlı bulunan wifi seçeneğine bir süre basmalıdır.
  • Daha sonra çıkan seçeneklerden ‘Gelişmiş ayarları göster’ seçeneği seçilmelidir. Açılan ekranda yeni DNS ayarları girilerek işlem tamamlanmaktadır.
- Advertisment -

Popüler