16.5 C
İstanbul
5 Mayıs 2024 - Pazar
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHostingReseller Hosting Nedir?

Reseller Hosting Nedir?

Reseller Hosting Nedir?

Reseller Hosting, kişinin sahip olduğu depolama alanını ve ek olarak bant genişliğini kullanarak çok fazla sayıda web adresi kullanabilmesine, hosting pazarlaması yapabilmesine imkan veren hizmettir.  Birden fazla domain eklem işlemine izin veren hizmet olarak bilinir. Normal web hosting hizmetlerinde ise maksimum 1 domain eklenebilir.

Reseller Hosting e Normal Web Hosting Farkı Nedir?

Reseller hosting ile normal web hosting ayrılıkları şu şekilde sıralanırlar:

  • Reseller Hostin 1’den fazla domain eklemesine imkan sunarken normal web hosting’de bu mümkün değildir.
  • Normal web hosting’e birden fazla domain eklemesi yapılmaya çalışıldığında CPU aşımı ve yetersiz kaynak kullanım hatası alınır. Reseller ile bu problemler yaşanmaz.
  • Normal web hosting’de birden fazla domain eklenmeye çalışıldığında aynı kaynak üzerinden işlem yapılacağı için tün kaynaklar aynı anda virüslere açık hale gelir. Reseller ile bu sorun ortaya çıkmaz.
  • Reseller hosting’de ve sunucularında hostin.com.tr gibi ifadeler geçmez. Bu kapsamda müşteriler fiyat karşılaştırması yapamazken, pazarlama faaliyetleri istenilen şekilde yürütülür.

Reseller Hosting Kimler Tarafından Tercih Edilmeli?

Reseller Hosting tercih etmesi gerekenler şu şekilde sıralanırlar:

  • Küçük çaplı yeni web hosting firmaları ve girişimciler, düşük maliyet ile kazanç elde etmek için Reseller Hosting tercih etmelidirler.
  • Birden fazla web platformuna ve alan adına sahip olan kullanıcılar, her bir domain için ayrı hizmet almak yerine Reseller Hosting seçerek kapsayıcı hizmetten, ekonomik şekilde yararlanırlar.
  • Web sayfası tasarımcıları, müşterilerine web sitesi tasarlama hizmeti yanında prestiji artırmak için hosting hizmeti vermeyi planlıyorlarsa Reseller Hosting’i tercih edebilirler.
  • Web uygulama geliştiricileri, web tabanlı yazılımları hosting hizmet kapsamında satmak için Reseller Hosting’i tercih ederler.

Reseller Hosting Avantajları Nelerdir?

Reseller Hosting fırsatları şu şekilde sıralanır:

  • Uygun Fiyat: Birden fazla web sitesini kullanmak isteyenler, Reseller Hosting ile donanım, yönetim, lisans maliyelerinin bulunmadığı ekonomik çözümden yararlanırlar.
  • Kullanım Rahatlığı: Direct admin, WHM panel, cPanel, Plesk panel üzerinden Reseller hosting hesabı web tabanlı olarak rahatlıkla yönetilir. Reseller Hosting ile erişim izni verme, müşteri alan adı kaydetme, bant genişliği ve ftp bilgilerini yönetme gibi işlemlerin tümü istenilen an değiştirilir.
  • Paket Yükseltme İmkanı: İş yüküne bağlı olarak Reseller Hosting paketleri istenilen an yükseltilir.
  • Limitsiz Seçenekten Yararlanma: Reseller Hosting’in özel paketleri sayesinde özel site trafiği, FTP hesap sayısı, subdomain adedi, mail hesap sayısı gibi alanlarda sınırsız seçenekten yararlanılır.
  • Hazır Script Kullanma: Reseller hosting ile Opencart, Laravel, WordPress gibi alanları hazır scriptleri, tek ile kullanılır.
  • İş Tecrübesi Kazanma İmkanı: Reseller Hosting şirketi kurmak isteyenler, paketler kapsamında satış ve pazarlama konularında bilgi ve deneyim elde ederler.
Reseller Hosting Nasıl Çalışır?

Reseller Hosting çalışması kapsamında, fiziksel bir sunucudan veya bulut sunucudan sanal olarak bölünmek suretiyle oluşturulan bir kısım, yazılım yardımı ile daha küçük parçalar halinde satılır.

Daha net bir ifade ile yeni web sitelerine hosting hesabı açılmak istendiğinde, bir alan inşa edilir. Bu alanlar ise kullanıcılara kiralanır. Kullanıcılara ait olan ve sunucudan bölünene küçük alanlar önceden hazırlanmaz. Her bir kullanıcı geldikçe anlık olarak oluşurlar.

Reseller Hosting çalışma sisteminde web adresi sahibinin izni sürecince kullanıcılar, kendi hosting hesaplarını kullanıcı düzeyi üzerinden kontrol ederler. Barındırma alanı, site trafiği, gibi detayların tümü ana kullanıcı tarafından belirlenir. Diğer yandan bir çok hosting firması, kullanıcıların Reseller Hosting kaynaklarını belirleyebilmelerine olanak sağlarlar.

 

 

- Advertisment -

Popüler