16.4 C
İstanbul
5 Mayıs 2024 - Pazar
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHostingReseller Hosting Paketi Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Reseller Hosting Paketi Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Reseller Hosting Paketi Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reseller Hosting paketi, girişimciler için kazançlı bir iş olduğu kadar, müşterilerinin web sitelerini barındırmak isteyen geliştiriciler için de değerli bir gelir akışı olabilir. Ancak müşterilerinize hosting hizmeti sağlarken, onları hayal kırıklığına uğratan bir hizmet vermek istemezsiniz. Aynı zamanda müşterilerinizi kolayca yönetmenizi ve işinizi büyütmenizi sağlayacak en iyi hosting  paketlerini isteyebilirsiniz. Bir hosting sağlayıcısından seçtiğiniz paket çok önemli. Size uygun olanı seçerseniz, harika bir başlangıç ​​yapabilirsiniz. Öte yandan, uygun olmayan paketi seçmeniz halinde , müşterileriniz ile sorun yaşamanız kaçınılmaz olabilir. Doğru plan ile birlikte müşterilerinize mümkün olan en iyi deneyimi sunabilirsiniz.

Reseller Hosting Paketlerinde Aranacak  Özellikler

Başlamak için en önemli şey tabikide iyi bir servis sağlıyıcısı ile çalışmak. Bunun dışında doğru bir hosting paketi seçmek .Size en uygun reseller hosting planlarımızı web sitemizden inceleyebilirsiniz.   

Bant genişliği

Her web sitesi farklıdır. Örneğin, küçük işletme sahibiyseniz video ağırlıklı bir eğlence platformu işletenlerden daha az bant genişliğine ihtiyacınız olabilir. Hosting planının web siteniz için yeterli bant genişliği sağladığından emin olmalısınız. Yoğun bir trafik alan web siteniz varsa, yüksek boyutlu videolar ve fotoğraflar paylaşıyorsanız bant genişliği yüksek olan planları tercih etmelisiniz.

Kontrol Paneli

Reseller Hosting paketleri için kontrol paneli çok önemlidir. Kontrol panelini kullanarak dosyalarınızı yönetebilir, şifreleri değiştirebilir, hesap ekleyebilir ve web sitenizin birçok özelliğini kontrol edebilirsiniz. Panel seçimi sunucu türlerine göre yapılabilir. Windows tabanlı sunucularda Plesk Panel seçimi daha uygun olmaktadır. Linux sunucularda ise cPanel kullanımı daha kolaydır.

Teknik Destek

Kendi web sitenizdeki sorunları gidermek bazen kolay olabilir, ancak müşterileriniz web sitelerinden sorumlu olduğunuzda, doğru bir teknik destek hizmetine sahip olmanız çok önemli. Oluşacak teknik aksamalarda  işinde uzmanlaşmış ekibi olan bir servis sağlıyıcı ile çalışmanız sizin yararınıza olacaktır.

Depolama  Alanı

Reseller hosting paketi, web siteleriniz için yüksek depolama alanı sağlaması açısından çok önemlidir. Çok sayıda medya dosyası depolamak veya web site yedeklemeleri yapmak istiyorsanız, yeterli alana sahip paketleri tercih etmelisiniz.

SSL Sertifikası

Özellikle çevrimiçi ürün veya hizmet satmak istiyorsanız, SSL sertifikası içeren reseller paketlerini tercih edebilirsiniz. Müşterileriniz için güvenli HTTPS tabanlı web siteleri oluşturabilirsiniz. Bu sayede müşterileriniz güvenli şekilde satış işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Sunucunun Sorunsuz Çalışması

Bir sitenin sorunsuz aktif olması sunucunun güvenirliği ile ilgilidir. Bu nedenle, sunucunun çalışması %100 oranında olmalıdır. Bir sunucu “kapalı” olduğunda, tüm web siteleri kapalıdır. Web sitenizin kapalı olması yada sorunla karşılaşılmasını kimse sevmez. Buda şirketinizin itibari için kötü bir imaj bırakır. Arama motorları web sitesinin çalışma süresini izler. Düşük çalışma süreli web siteleri, arama motoru sıralamalarında görünmeyebilir. Buda müşteri kaybı yaşamanıza neden olabilir.. Reseller Hosting paketi tercih ederken %99,9 oranla çalışma süresine sahip olduğundan emin olun.

Güvenlik Özellikleri

Hosting sunucunuzun, tehditlere ve hacklanme gibi durumlarla karşılaşmamak için bir dizi güvenlik özelliğine sahip olmalıdır. Birkaçını saymak gerekirse, güvenlik duvarları, günlük yedeklemeler, kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma, e-posta taraması ve oturum açma uyarıları gibi özellikleri arayabilirsiniz.

8. Hizmet Koşulları

Hosting satıcısı olarak hizmet Koşullarınız, barındırma şirketiniz tarafından belirlenen yasal kullanım kurallarına uygun olmalıdır. Planı almadan önce satın alacağınız  şirketinin hizmet şartlarını dikkatlice incelemeniz çok önemli. Kullanım şartları sizin ve müşterileriniz arasında yasal bir süreç başlatmaması adına koşullar dikkatli kontrol edilmelidir.

 Sonuç olarak

Reseller Hosting yöneticisi  olarak , müşterilerinizin sitelerini  yönetmekten siz sorumlusunuz. Sadece Hosting’de , özellikle müşteri odaklı çalışıyorsanız , sizin ve müşterileriniz için önemini anlıyor ve ve önlemini alıyoruz  . Müşterilerinize en iyi barındırma hizmetini sunmak istiyorsanız,  Sadece Hosting Reseller paketlerine göz atabilir bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

- Advertisment -

Popüler