18.2 C
İstanbul
18 Mayıs 2024 - Cumartesi
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaAlan AdıAlan Adı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken Önemli Faktörler

Alan Adı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken Önemli Faktörler

Alan Adı Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken Önemli Faktörler

Bir alan adı satın almak, web sitenizi kurmanın ilk adımlarından biridir. Heyecan verici olsa da, bazen doğru alan adını seçmek stresli olabilir.  Özellikle piyasada çok sayıda seçenek mevcutken. Ama bilinçli  karar verebilecekken neden kafanız karışsın? Bu yazıda, bir alan adı satın almadan önce dikkate alınması gereken bazı ana noktalara göz atacağız.

Bir alan adını en iyi yapan özellik nedir?

Alan adınız işletmeniz var olduğu sürece sizinle kalacak bir şey olduğunu unutmamınız çok önemli. Kolay kolay değiştirilebilecek bir şey değil. Bu, doğru alan adının seçilmesinde en kritik faktörlerinden birisi. Ancak alan adı tescili yaparken iyi tercih edilip edilmediğini nasıl anlarsınız? Bir alan adı seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şey uzantısıdır. Birçok alan adı uzantısı var ancak .com uzantısı almak daha çok tercih edilir. Çünkü yalnızca akılda kalıcı değil, aynı zamanda güvenilirdir. Bu nedenle bu alan adı üzerinden  güvenilirlik oluşturmak daha kolaydır.  Dikkate alınması gereken ikinci kural uzunluğudur. Alan adınızı her zaman kısa ve akılda kalıcı tutun. Böylece, kullanıcılar üzerinde kolay bir etkiye sahip olabilir ve kolayca hatırlanabilir. Bir önemli ipucu, anahtar kelimelerinizi alan adınızda geçirmek. Böylelikle organik olarak seo açısından siteniz üst sıralarda çıkabilir.

Alan adınızın uygunluğunu  kontrol edin

Bazen işletme sahipleri, satın alınabilme durumunu kontrol etmeden alan adları oluşturur.  Bu büyük bir hayal kırıklığı yaratabilir çünkü başka biri zaten almış olabilir. Bunun olmasını istemiyorsanız, alan adının hala kullanılabilir olduğundan emin olun. Aklınızdaki alan adınızın uygun olup olmadığını kontrol etmeniz bu açıdan çok önemlidir.

 

 

Alan adı geçmişinizi tekrar kontrol edin

Kimse şirket adının karanlık bir geçmişle ilişkilendirilmesini istemez. Bazen bazı alan adları, black hot (siyah şapka) SEO taktikleri, yetişkinlere yönelik web siteleri veya geçmişte kötü kullanımla ile ilişkilendirilebilir. Google, geçmişiniz için sizi cezalandırmaya devam edeceğinden, böyle bir alan adı satın almanın işletmeniz üzerinde ciddi bir etkisi olabilir. Bu nedenle, temiz olduğundan ve işinizi olumsuz etkileyebilecek herhangi bir şeyle ilişkili olmadığından emin olmak için, alan adı geçmişinizi kontrol etmelisiniz.Alan adınızın geçmişini ücretsiz olarak kontrol etmenizi sağlayan İnternet Arşivi gibi çeşitli araçlar vardır.  Satın almak üzere olduğunuz alan adının güvenli bir satın alma olduğundan emin olmak için bunları kullanın.

 

Hayalinizdeki alan adını almak için şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz. Birbirinden farklı jenerik isimler işletmenizi kurmanız için sizileri bekliyor.

- Advertisment -

Popüler